Dakkapel isoleren verlaagt uw energieverbruik

Een behaaglijk warm huis wil iedereen. Daarom zetten we in de winter de verwarming aan. Zoals u misschien wel weet stijgt de warmte op. Een goed geïsoleerde zolder houdt deze warmte vervolgens binnen. Maar is er geen isolatie aanwezig, dan is de zojuist geproduceerde warmte net zo snel weer via het dak verdwenen.

Win-win

U bent van plan uw zolder uit te bouwen met een dakkapel. Een goede keus. Zeker wanneer u zich bedenkt dat een zolder hierdoor niet alleen ruimer wordt, maar ook lichter. De zon heeft immers meer ramen om door naar binnen te schijnen.

Is uw zolder nog niet geïsoleerd, dan doet u er goed aan om uw dakkapel te laten isoleren. Zodoende creëert u een win-win situatie: verkeersgeluiden van buiten worden met een goede isolatie minder goed hoorbaar. Daarnaast blijft de temperatuur meer constant: in de winter comfortabel warm, in de zomer heerlijk koel. Maar bovenal bespaart u op het gebruik van uw energie. De isolatie houdt de warmte van binnen echt binnen en de kou van buiten ook echt buiten.

Bespaar nog meer met een geïsoleerde zolder

Met een geïsoleerde dakkapel bespaart u al snel op uw energieverbruik. Maar met een volledig geïsoleerde zolder nog meer. Zorg er wel voor dat er ventilatieroosters zijn om de lucht regelmatig te verversen. Zo voorkomt u dat de lucht binnenshuis vochtig wordt. Want vocht veroorzaakt schimmel en dat is slecht voor uw gezondheid. Isoleren dus. Het is misschien een investering, maar u verdient het snel terug.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*